Industriële componenten

Schema’s genereren in de cloud

Tijdens SPS 2019 lanceerde EPLAN de nieuwe cloud-software eBuild voor het genereren van elektrische stroomschema’s. EPLAN eBuild richt zich op gebruikers van het EPLAN platform 2.8 die een volgende stap willen zetten naar een omgeving in de cloud. Met EPLAN eBuild krijgen gebruikers een eenvoudige, maar krachtige tool die het mogelijk maakt om de initiële projectplanning in de cloudomgeving uit te voeren. Om deze gloednieuwe premium software te kunnen gebruiken, moeten gebruikers zich registreren in het EPLAN ePulse cloud-systeem en gebruik maken van EPLAN platform versie 2.8.

“Met EPLAN eBuild krijgen onze klanten
een eenvoudige maar krachtige tool
die het mogelijk maakt om de
initiële projectplanning in de
cloudomgeving uit te voeren”,
aldus Vice President Cloud
Software Hauke Niehus.

Het nieuwe EPLAN eBuild is onderdeel van de EPLAN ePulse cloudomgeving en biedt nieuwe mogelijkheden op het gebied van engineering. Het programma focust zich compleet op een verhoogd gebruiksgemak, waarbij de vernieuwde manier van werken zich volledig toespitst op de cloudomgeving. Gebruikers die gewend zijn om met het EPLAN platform te werken, kunnen eenvoudig aan de slag met eBuild, aangezien er geen opleiding of uitgebreide introductie nodig is.

Macrotechnologie leidt tot snel succes

Vice President Cloud Business Hauke Niehus legt uit hoe het system in elkaar zit: “Met EPLAN eBuild krijgen onze klanten een eenvoudige maar krachtige tool in handen, die het mogelijk maakt hun projectplanning meteen in de cloudomgeving uit te voeren. Het stelt onze klanten in staat om automatisch schema’s voor standaardcircuits te genereren dankzij het gebruik van opgeslagen macrobibliotheken. Hierdoor kan veel tijd en tekenwerk worden bespaard bij het plannen van automatiseringstaken.”

Logica inbegrepen

Het bijzondere aan EPLAN eBuild is dat het opgeslagen macro’s levert voor volledige elektrische- en stroomschema’s, in plaats van de gegevens alleen maar voor afzonderlijke apparaten of componenten te verstrekken. Omdat alle logica en variaties in de macro’s vervat zitten, versnelt dit het ontwerpproces wat leidt tot ‘smart operability’. Daardoor kunnen gebruikers zich voortaan concentreren op hun kerntaken en behoort de lastige ‘copy paste’-methode tot het verleden. Een ander voordeel van het gebruik van EPLAN is dat er uitvoerig geteste templates van schema’s worden opgeslagen, wat de kwaliteit ten goede komt. De bibliotheken worden stelselmatig uitgebreid – het eerste startpakket in het Engels en het Duits zal vanaf de SPS 2019 beschikbaar zijn.

EPLAN is momenteel in gesprek met een groot aantal componentenfabrikanten om het bereik van de bibliotheken uit te breiden. Het doel is om een zo breed mogelijk aantal componentconfiguratoren in het programma te krijgen, om zo de gebruikerservaring van EPLAN ePulse te maximaliseren. Omdat gegevens via de cloud aan de gebruikers worden aangeboden, wordt het veel eenvoudiger om deze informatie actueel te houden.

Subfuncties, zoals hier het voorbeeld van een 24 V voeding, kunnen
met behulp van EPLAN eBuild eenvoudig worden geconfigureerd.

 

Meer artikelen van EPLAN Software & Services B.V. :

Schema’s genereren in de cloud


Tijdens SPS 2019 lanceerde EPLAN de nieuwe cloud-software eBuild voor het genereren van elektrische stroomschema’s. EPLAN eBuild richt zich op gebruikers van het EPLAN platform 2.8 die een volgende stap willen zetten naar een omgeving in de cloud. Met EPLAN eBuild krijgen gebruikers een eenvoudige, maar krachtige tool die het mogelijk maakt om de initiële projectplanning in de cloudomgeving uit te

Het optimaliseren van de bouw van schakelkasten


Hoe kan de schakelkastbouw de value chain optimaliseren? Op welk niveau staan bedrijven vandaag op het vlak van de vandaag beschikbare digitale en geautomatiseerde werkwijzen? Eplan licht graag de nieuwe ‘Panel Building Automation Matrix’ (PAM) toe. Deze is gebaseerd op een marktonderzoek onder 150 bedrijven, inclusief gedefinieerde casestudies.

Virtuele beurs


Het centrale thema van de Virtual Fair op 21 mei is digitalisering. Het zestien uur durende evenement van Eplan en zusteronderneming Rittal biedt online een veelzijdig dagprogramma met presentaties, live-demonstraties en management-discussies, allemaal met één doel: de directe uitwisseling van kennis in meer dan zeventig landen. Tijdens deze Virtual Fair is ook een Nederlandse virtuele stand aanwe

Nieuwe versie voor engineeringstool


Het Eplan Platform in de nieuwe versie 2.8 wordt gekenmerkt door een nieuwe grafische gebruikersinterface, meer ergonomie en verbeterde macrotechnieken.


Nieuwe warmtebeeldcamera →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: