Overige

Rabobank Innovation Challenge 2019 voor GOOEE

De overall prijs voor de Rabobank Innovation Challenge 2019 gaat dit jaar naar GOOEE voor het IoT Building Intelligence Platform. In totaal ontving de jury 69 inzendingen, evenredig verdeeld over de drie categorieën: Circulariteit, Digitalisering en Energietransitie. De winnaars werden gepresenteerd op Building Holland, het innovatie event voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector van 9 tot en met 11 april in RAI Amsterdam.

840

Op de foto v.l.n.r.: Sjoerd Klijn Velderman, Factory Zero; Andrew Johnson, GOOEE en Sabine Stuiver, Hydraloop Systems BV.

 

In de afzonderlijke categorieën Circulariteit, Digitalisering en Energietransitie gingen de prijzen achtereenvolgens naar Hydroloop Systems – voor het innovatief, gecertificeerd en smart in-huis waterrecycling systeem–, GOOEE – voor het IoT Building Intelligence Platform – en Factory Zero – voor de Integrated Climate & Energy Module.

Groots

Bij de beoordeling is gekeken naar onder andere de mogelijkheid om op te schalen, impact op de markt en klantwaarde. Jurylid Marjet Rutten was vooral enthousiast omdat het hier een open platform betreft. Wouter Truffino, eveneens jurylid was onder de indruk van de aanpak die GOOEE kiest: “Het is een mooi voorbeeld hoe je het groots aanpakt. Met de markt praten en zo iedereen meekrijgen.”

Vlucht

De meeste aandacht ging uiteraard uit naar de overall-winnaar GOOEE. Andrew Johnson, CEO en founder van het bedrijf is trots dat de prestigieuze prijs wordt toegekend aan ‘zijn’ innovatie. “We ontwikkelden het platform vijf jaar geleden. Sindsdien heeft het een enorme vlucht genomen. We hebben voor de Europese introductie bewust gekozen voor Nederland, omdat dit land vooruitstrevend is en open staat voor nieuwe techniek. We zijn enorm blij met deze prijs.”

“Onder de indruk”

Rabobank en Building Holland zetten zich samen in om de innovatie in de bouw-, installatie- en vastgoedsector een extra stimulans te geven. Met de Rabobank Innovation Challenge wordt de verbinding gelegd tussen innovators, koplopers en snelle volgers. De inschrijvers leveren doorgaans een grote bijdrage aan de maatschappelijke vraagstukken die spelen. De jury van de Rabobank Innovation Challenge stond onder leiding van Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland: “Techniek is dé enabler voor het oplossen van de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd, zoals het terugdringen van de CO2-uitstoot, slimme mobiliteit en smart buildings. Er is zóveel mogelijk, de Rabobank Innovation Challenge maakt dat zichtbaar. Wij zijn als jury onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen.”

Afzonderlijke winnaars per categorie:

Overall winnaar en Categorie Digitalisering
GOOEE: IoT Building Intelligence Platform
Dit open platform brengt gebouwcontrole, communicatie, monitoring en data-analyse bij elkaar. De applicatie verbetert de gebouwprestaties, waar de eigenaar of de facilitair manager van een gebouw gebruik van kan maken. Dit platform biedt economisch voordeel, maar ook voordeel bij het beheer van het gebouw.

Categorie Circulariteit
Hyraloop Systems b.v.: Hydraloop, smart in-huis waterrecycling
Hydraloop is een kant-en-klaar, fit & forget grijswater recyclingsysteem. Hydraloop recyclet bad-, douche- en wasmachinewater. Het gerecyclede water is goed voor toilet, wasmachine, tuin en zwembad. Met Hydraloop is het mogelijk om 45 procent leidingwater te besparen en tevens de riooluitstoot met 45 procent terug te dringen.

Categorie Energietransitie
Factory Zero: iCEM (Integrated Climate & Energy Module)
Alle installatieonderdelen zijn compact geïntegreerd in een kast van nog geen vierkante meter en past dus in iedere laagbouwwoning. De module maakt het voor bouwers eenvoudig om gasloze woningen te bouwen. Het hele systeem komt getest uit de fabriek, wordt door het dak gehesen en hoeft alleen nog in de woning te worden aangesloten.

Meer artikelen van Easyfairs Evenementenhal :

Rabobank Innovation Challenge naar hoger niveau


Building Holland en Rabobank geven de Innovation Challenge 2020 een kwaliteitsimpuls. Zo worden de genomineerden dit jaar uitgenodigd om hun innovatie te presenteren tijdens de Dragons’ Den en krijgen de genomineerden een pitchtraining aangeboden. Dit biedt de genomineerden de kans om hun innovatie persoonlijk toe te lichten aan de jury. Daarnaast biedt Rabobank de winnaars een Deep Dive sessie Ci

Nieuwe beurshal in Gorinchem


Evenementenhal Gorinchem breidt uit met een tweede hypermoderne beurshal. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website. De werkzaamheden zijn enkele maanden geleden gestart. De oplevering van Next Level is eind augustus. Voorheen bestond Evenementenhal Gorinchem uit één grote beurshal op de begane grond. De tweede beurshal komt op de bovenverdieping di

hoofdafbeelding

De Installateur van de Toekomst in Hardenberg


Beursorganisator Easyfairs brengt op 10, 11 en 12 september Elektrotechniek & Werktuig(bouw)kunde opnieuw samen met aandacht voor de toekomst van de installateur. “De ontwikkelingen in de installatie- en elektrobranche gaan erg snel en de rol van de installateur is aan het veranderen. Er is vakkennis nodig om alle ontwikkelingen bij te houden”, aldus Head of Event Mathilde Koniuszek. Daarom staat

De Installateur van de Toekomst in Gorinchem


De eerste combi-editie van Installatie & Elektro Vakbeurs op 14, 15 en 16 mei 2019 in Evenementenhal Gorinchem staat in het teken van De Installateur van de Toekomst. Eén van de thema’s is efficiënt werken. Om hier op in te spelen lanceert de organisatie samen met haar deelnemers drie programmaonderdelen: Café van de Toekomst, de Tool Experience en de ZZP-borrel.

Rabobank Innovation Challenge 2019 voor GOOEE


De overall prijs voor de Rabobank Innovation Challenge 2019 gaat dit jaar naar GOOEE voor het IoT Building Intelligence Platform. In totaal ontving de jury 69 inzendingen, evenredig verdeeld over de drie categorieën: Circulariteit, Digitalisering en Energietransitie. De winnaars werden gepresenteerd op Building Holland, het innovatie event voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector van 9 tot en

Smart buildings nog slimmer


Digitalisering vormt één van de centrale thema’s tijdens Building Holland, het innovatie event voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector op 9, 10 en 11 april 2019 in RAI Amsterdam. In dat kader wordt een groot podium gecreëerd voor het Internet of Things. Veel aandacht zal daarbij mogelijk uitgaan naar de Britse multinational Gooee met een nieuw alomvattend platform voor het beheer en de bestu

Talenten in de spotlights


Het is inmiddels meer dan bekend dat zowel de bouw-, de vastgoed- als de installatiesector staan te springen om vakkundig en goed opgeleid personeel. De enorme uitdagingen die de komende jaren voor de deur staan, vragen om goed opgeleide doorpakkers. Building Holland besteedt tijdens haar 2019-editie dan ook uitgebreid aandacht aan de zoektocht naar talenten met het nieuwe programmaonderdeel ‘Tale

Thema ‘Energietransitie’ ingevuld door exposanten beurs


Energietransitie is één van de centrale thema’s tijdens de komende editie van Building Holland. Het is interessant om te zien hoe verschillende bedrijven tijdens Building Holland invulling geven aan dit thema.

Kansrijke innovaties in de schijnwerpers


Rabobank verbindt zich als partner aan Building Holland en wordt hoofdsponsor van de Innovation Challenge. Rabobank en Building Holland willen innovatie in de bouw-, installatie- en vastgoedsector aanjagen. Met de Rabo Innovation Award wordt aandacht gevraagd voor veelbelovende concepten. Met dit jaar drie Awards in de categorieën: Digitalisering, Circulariteit en Energietransitie.

Verbinding voorop tijdens innovatie event


Building Holland, het innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoedsector van 9 tot en met 11 april 2019 in RAI Amsterdam wil zich nadrukkelijker manifesteren als verbinder. Event Director Richard Klein noemt die verbindende rol zelfs het centrale thema voor de editie 2019. “Het gaat hier om de verbinding binnen de hele keten en het verbinden van talenten met potentiële opdrachtgevers in o

Installatie & Elektro Vakbeurs in mei 2019 in Gorinchem


Beursorganisator Easyfairs lanceert Installatie & Elektro Vakbeurs in Gorinchem. Deze combi-editie op 14, 15 en 16 mei 2019 staat in het teken van De Installateur van de Toekomst.


Radiometrische thermische camera’s met temperatuurmeting →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager