Industriële componenten

Industriële componenten en systemen

De nieuwe compacte Q2V-frequentieregelaar van Omron biedt toegankelijke motorbesturing met slechts één regelaar voor elk type motor, van inductie- (IM) tot permanentmagneet- (PM) en synchrone reluctantiemotoren (SynRM) en is ontworpen voor een gemakkelijke inbedrijfstelling: alle in- en uitgangen zijn voorzien van schroefloze aansluitklemmen.

Bovendien is de hardware vereenvoudigd dankzij een ingebouwd EMC-filter (elektromagnetische compatibiliteit), STO-functie (Safety Torque Off) en remtransistor. Dit bespaart kosten, omdat de bedrading minder tijd vereist. Een intelligente toepassingswizard leidt gebruikers door de parameterinstellingen.

De Q2V is niet alleen geschikt voor verschillende typen AC-motoren, maar heeft ook een dubbel nominaal vermogen, waaronder de opties voor heavy duty en normal duty. Dit resulteert in flexibiliteit van de toepassing, waardoor dezelfde regelaar motoren met verschillende vermogens kan aandrijven, afhankelijk van de belasting. Gebruikers kunnen de aandrijving aanpassen aan hun specifieke vereisten met behulp van toepassingswizards: de slimme set-up begeleidt hen door de parameterinstellingen. Met de grafische ontwikkeltools kunnen gebruikers hun eigen programma’s ontwikkelen en de kennis binnen het eigen bedrijf houden.

De robuuste Q2V is beschermd tegen stof en vocht en is ontworpen om tien jaar lang zonder onderhoud te werken bij temperaturen tot 50 °C. Dankzij data-acquisitie op apparaatniveau kunnen gebruikers potentiële storingen voorkomen en ongeplande uitvaltijd voorkomen. De Q2V kan data traceren en registreren op een lokale SD-kaart of de gegevens via Omron NX/NJ-controllers aan IT-systemen leveren.

Fabrikanten moeten ervoor zorgen dat alle componenten in hun processen energiezuinig zijn. Dankzij speciale motorbesturingsmethoden, zoals de EZ Vector voor pompen en ventilatoren, kan de Q2V motoren op de meest efficiënte manier aandrijven. De geavanceerde motorregelalgoritmen verhogen de efficiëntie (in vergelijking met conventionele aandrijvingen) met tot wel 6 procent voor asynchrone motoren en tot 2 procent voor motoren met permanente magneten. De Q2V wordt geleverd met aanvullende energiebesparende functies voor toepassingen waarbij de belastingen variabele of lagere koppelfeatures hebben. Deze optimaliseren automatisch het energieniveau, met een totale energiebesparing tot wel 50 procent.

Meer artikelen van Omron Electronics B.V. :

Samenwerken op het gebied van roboticaoplossingen


Omron Electronics en Van Egmond Groep zijn overeengekomen om een samenwerking aan te gaan op het gebied van Omron’s roboticaoplossingen. Omron Electronics maakt deel uit van de Omron Corporation, één van ‘s werelds marktleiders op het gebied van producten en toepassingen voor technologisch geavanceerde industriële automatisering.

Industriële componenten en systemen


De nieuwe compacte Q2V-frequentieregelaar van Omron biedt toegankelijke motorbesturing met slechts één regelaar voor elk type motor, van inductie- (IM) tot permanentmagneet- (PM) en synchrone reluctantiemotoren (SynRM) en is ontworpen voor een gemakkelijke inbedrijfstelling: alle in- en uitgangen zijn voorzien van schroefloze aansluitklemmen.

IoT mogelijk in compacte toepassingen


Omron Corporation heeft een nieuwe alles-in-één controller uit de CP2E-serie geïntroduceerd. Deze integreert I/O-poorten, communicatie en asbesturing benodigd voor machinebesturing, geavanceerde besturing en IoT-connectiviteit – ook voor compacte machines.

Universele frequentieregelaars


De nieuwe RX2-frequentieregelaars van Omron zijn ontworpen voor toepassingen zoals vulregeling, perswerkzaamheden en spanningsregeling, voor zowel permanentmagneetmotoren (PM) als inductiemotoren.


Nieuwe algemeen directeur →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager