Industriële componenten

Directe Modbus aansluiting op PLC’s

De GSM-PRO2 I/O communicatiemodules van CONTA-CLIP beschikken over een Modbus RTU over RS485 die data-uitwisseling met andere controllers mogelijk maakt. De modules werken als slave en kunnen bijvoorbeeld een PLC voorzien van extra GSM-functionaliteit.

De RS485 bus kan direct via een stekkeraansluiting op de GSM-PRO2 worden aangesloten of via de GSM-PRO-CON module die het aansluiten van zowel de RS485 bus als de voeding vereenvoudigt. De GSM-PRO2 wordt geconfigureerd om automatisch een sms- of e-mailbericht naar ontvangers te sturen zodra de status van de PLC input verandert. De GSM-PRO2 biedt ook de mogelijkheid om te bellen zodra een status verandert.
Geïnitieerd door een sms-bericht dat naar de GSM-PRO2 module wordt gestuurd, wordt de data via de Modbus RTU interface in de digitale of analoge registers van de PLC’s geschreven. De PLC die als master fungeert leest de data uit om de bijbehorende acties uit te voeren. Verschillende I/O-communicatiemodules met en zonder GPS-functionaliteit zijn beschikbaar voor alle gangbare draadloze standaarden tot 4G. Een app – voor iPhone en Android apparaten – zorgt voor flexibele bewaking en regeling en biedt snel een actueel overzicht van de status van meerdere modules tegelijk. Gebruikers hebben geen programmeerkennis nodig om de modules te configureren. Zelfs na installatie en ingebruikname van de modules kunnen firmware updates en online configuratiewijzigingen op elk gewenst moment eenvoudig via het GSM netwerk worden uitgevoerd.

Meer artikelen van Conta-Clip Nederland B.V. :

IP66-kabeldoorvoeringen voor alle soorten en maten


De gereedschapsloze KDS en KES kabeldoorvoersystemen maken eenvoudige routing en flexibele aanpassing van kabels en leidingen in behuizingen en schakelkasten mogelijk, inclusief betrouwbare trekontlasting en IP66 bescherming.

Directe Modbus aansluiting op PLC’s


De GSM-PRO2 I/O communicatiemodules van CONTA-CLIP beschikken over een Modbus RTU over RS485 die data-uitwisseling met andere controllers mogelijk maakt. De modules werken als slave en kunnen bijvoorbeeld een PLC voorzien van extra GSM-functionaliteit.

Flensplaat voor optimaal kabelmanagement


Met de KDS-FP flensplaat van CONTA-CLIP komt het bedrijf vooral tegemoet aan de behoeften van producenten van serie- en speciaal machines, die te maken hebben met bekabelings-eisen voor schakelkasten die voortdurend aan verandering onderhevig zijn.

Universeel kabeldoorvoersysteem


De nieuwe serie KES blokken van CONTA-CLIP zorgen voor een snelle en veilige doorvoer van kabels en leidingen in schakelkasten en machinebehuizingen.

Schroefverdeelblokken


Met de nieuwe schroefverdeelblokken SVBKA en SVBA is een potentiaal- en kabelverdeling mogelijk zonder extra benodigdheden in een zéér compacte bouwvorm.

Scherm aansluitbeugel


In een industriële omgeving is het van groot belang dat processen immuun zijn voor EMC-storingen.

Klemmen-accessoires


De SMAG aftak rijgklemmen van Conta-Clip bieden de mogelijkheid om een of twee extra draden aan te sluiten op de SRK rijgklem. Zo is de standaard rijgklem met twee aansluitingen uitgebreid met twee extra aansluitpunten.


Vernieuwd opleidingsplatform →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: